Пропустити навігацію EPAM

«Мені завжди хотілося навчатися, щоб зробити дизайн якіснішим. Він мусить займати правильне місце на кожному етапі розробки» Досвід Марії Турук

Марія Турук

Experience Design Manager
Фокус на рості
  • Design
  • Career Tips

Марія Турук до приходу в EPAM працювала проєктним менеджером, але приєдналась до компанії у 2016 році в ролі дизайнера-початківця. В цьому інтерв’ю вона розповідає про те, як з’явилось бажання кардинально змінити напрям професійної діяльності, про розвиток кар’єри та позапроєктні активності в компанії.

Розкажи про те, з яким досвідом ти приєдналась до компанії?

До EPAM я багато років працювала проєктним менеджером, але в якийсь момент я захотіла змін. Оцінивши свої бажання та вміння, я вирішила обрати напрям UX-дизайну. Починала майже з нуля в невеличкій компанії, щоб здобути бодай якийсь практичний досвід. Вже в той момент я розуміла, що хочу приєднатись до EPAM, бо в компанії були люди, з якими мені хотілось працювати разом. Так і сталось — через досить короткий час мене запросили до EPAM на позицію Junior-дизайнера. 

Ті, хто цікавився напрямом дизайну в EPAM, знають, що в компанії дуже рідко бувають пропозиції для junior-спеціалістів. Також у той час ще не було навчальних програм за напрямом дизайну для початківців від EPAM University. Поділись більш детально своєю історією приєднання до EPAM майже без досвіду.

Це правда, компанія дуже рідко наймає джунів, особливо дизайнерів. Зараз в EPAM University є багато можливостей для навчання, тому компанія запрошує на проєкти тих спеціалістів, які пройшли ці курси. Це правильно, але сім років тому навчання для дизайнерів ще не було, тому іноді з’являлись вакансії для початківців, яких навчали вже безпосередньо на проєктах більш досвідчені колеги. В якомусь сенсі мені пощастило скористатись такою можливістю.

Окрім навчання, для початківців також розробляється план для зростання в компанії, який передбачає, що приблизно через дев’ять місяців спеціаліст вже може здобути необхідні знання та пройти ассессмент на позицію рівня Middle.

В моєму випадку таких налагоджених процесів ще не було, тому все відбувалось досить інтенсивно. На позицію Middle я перейшла майже одразу після випробувального періоду. 

Як далі розвивалась твоя кар’єра в EPAM? Чи були якісь виклики, про які ти могла б розповісти?

В компанії досить структуровано прописані вимоги до кожної позиції і це дуже допомагає зорієнтуватись, що потрібно знати і робити, щоб перейти на наступний технічний рівень. Власне, так я і рухалась.

Що стосується викликів — згадується така ситуація: у той час як я була ще Middle-спеціалістом, мене відправили проводити воркшоп із клієнтом. Тоді у мене не було досвіду самостійного проведення подібних воркшопів, але я погодилась. Все пройшло успішно. Не скажу, що це був якийсь серйозний виклик, але відтоді я навчилась

сприймати нові для мене активності як шанси до здобуття нового досвіду і покращення свого резюме. А це в свою чергу необхідно для того, щоб підвищувати свою експертність і мати більше авторитету в розробці дизайну на проєкті. Мені завжди хотілось навчатись, щоб зробити дизайн якісніше і щоб він займав правильне місце на кожному етапі розробки. Завдяки цьому підходу ставлення до дизайнерів на проєктах кардинально змінилось. Ми показали менеджерам, бізнес-аналітикам, розробникам та тестувальникам, що з нами можна співпрацювати на кожному кроці для досягнення кращого спільного результату.

Які ресурси та інструменти для навчання виявились для тебе найбільш корисними?

Повторюсь, що коли я була початківцем, спеціалізованих навчальних програм в компанії не було. Тому ми з колегами почали організовувати такі програми самостійно. Ми зібрали для цього контент і в результаті з’явились різні менторські програми, а згодом і напрям дизайну в EPAM University.

В залежності від того, на якому технічному рівні я знаходилась, я мала різні потреби в навчанні. Коли ти стаєш більш досвідченим спеціалістом, у тебе з’являється багато складних задач, які потребують часу для вирішення, і, на жаль, стає менше часу на навчання. Але я впевнена, що шукати можливості для розвитку потрібно постійно. Тут вже кому що буде цікавіше — література, курси, ментори, навіть Google чи тематичні телеграм-канали можуть бути корисними. Як приклад, можу порадити телеграм-канал нашого дизайн-юніту в Києві

Розкажи про те, як ти стала менеджером і почала керувати людьми?

Почну з того, що я не обирала для себе цей напрям. В той момент я проходила асесмент на позицію Lead-дизайнера, а як відомо, це передбачає управління людьми. На проєктах дуже рідко трапляється велика команда дизайнерів, тому, щоб здобути навички менеджера, я обрала керувати окремим пулом дизайнерів. Це рішення далось мені нелегко, оскільки мене дуже демотивує, якщо я бачу, що хтось із моєї команди не хоче розвиватись, не дивлячись на мої зусилля. З іншого боку, мені завжди цікаво відстежувати прогрес моїх колег і радіти їх професійному зростанню. 

Поділись своїми позапроєктними активностями — чим саме ти займаєшся і як тобі вистачає на це часу?

Я розставила для себе пріоритети і обрала навчальний напрям, оскільки я маю особисту потребу впливати на якість роботи, яку ми робимо, а це повʼязано і з нашим навчанням також. На курсах в EPAM University ми намагаємось готувати молодших спеціалістів, які будуть відповідати всім вимогам сучасного ринку і бути максимально корисними на проєктах. Мені також хочеться, щоб всі люди, залучені в процес розробки, розуміли, хто такий дизайнер, що таке дизайн-мислення, чому важлива правильна колаборація між усіма учасниками процесу і як усвідомлення цих аспектів покращує кінцевий результат. 

Тому я проводжу тренінги, на яких розповідаю про те, як покращити співпрацю на всіх етапах розробки та якісно об’єднати всі ролі на проєкті.

Також хочу зазначити, що всі навчальні програми, у створенні яких я беру участь, мають тісний зв’язок між теорією та практикою. Я хочу допомогти учням віднайти баланс між теоретичним матеріалом і реальним світом. Тому я дуже радію, коли бачу що це справді допомагає людям у подальшій роботі. 

Розкажи про внутрішні і зовнішні спільноти дизайнерів в EPAM — чим вони корисні та як можна до них долучитись?

У нас є спільнота, яка має назву Platea Design Community. В рамках цього ком’юніті ми організовуємо внутрішні та зовнішні події, на які можуть прийти спікери, щоб поділитись своїм реальним досвідом на проєктах. Наприклад, викликами, з якими вони зіткнулись, складними ситуаціями або ж цікавою реалізацією. Особисто я ділилась одним із таких кейсів. Дизайнери на моєму проєкті створили певний підхід до того, яким чином організувати файли в Figma, щоб іншим учасникам проєктної команди було зручно ними користуватись без додаткової комунікації. Я вважаю це класним прикладом, яким можна поділитись зовні і дати змогу іншим людям теж спробувати цей підхід. Тож можу сказати, що Platea — це платформа, яка дозволяє ділитись корисною інформацією про дизайн в усіх його проявах.

Доєднатись до спільноти можуть всі бажаючі, тому додаю список посилань, які варті уваги:

 

Знаю, що ти є одним із координаторів курсу під назвою RM (Resource Manager) Crash Course, розкажи про нього.

В EPAM є роль, яка має назву People Manager (раніше - Resource Manager). Цей курс був заснований на «больових точках» серед таких менеджерів з дизайн-юніту. В якийсь момент ми зрозуміли, що деяким керівникам не вистачає інформації про те, як взаємодіяти з учасниками своїх команд. Наприклад, як будувати внутрішню команду, як узгодити цінності людей із цінностями компанії, як вирішувати конфліктні ситуації чи як працювати з ключовими показниками ефективності. Тобто це ті питання, які постають перед People-менеджерами щодня. Проаналізувавши курси, які були доступні на той момент, ми з колегами дійшли висновку, що всі вони вимагають багато

часу для навчання або не містять всієї необхідної інформації. Так і з’явилась ідея створити змістовний та лаконічний RM Crash Course. Його цінність в тому, що величезна частина — це практичні заняття, під час яких учасники відпрацьовують отримані навички через кейси, які спеціально побудовані на ситуаціях, з якими найчастіше стикається People Manager у своїй щоденній роботі. Звичайно там є і лекції, але ми також запрошуємо різних людей в якості волонтерів, щоб допомогти нашим учасникам відпрацьовувати комунікацію з командами у різних життєвих ситуаціях. Візьмемо за приклад тему конфліктів. Більшість людей в теорії знає, як треба діяти, але на практиці часто виходить по-іншому, бо реальна людина має свої потреби, може відповідати не так, як ти очікуєш, чи демонструвати емоції. Завдяки таким практичним «спектаклям» ми навчаємо діяти правильно та бути більш підготовленим до «реального життя».

Наразі ми готуємо третій запуск цього курсу і працюємо над удосконаленням програми, враховуючи оновлення з моменту старту. Також ми підвищили вимоги до студентів — перш за все, віддаємо перевагу спеціалістам, які справді мотивовані та готові інвестувати свій час у навчальний процес. 

Ти маєш відзнаку кращого спікера EPAM Master's Program, тож розкажи більше про цю програму — який модуль ти вела та хто цільова аудиторія цієї програми?

Це зовнішня програма EPAM. Разом з Іриною Шкаровською ми залучені до курсу з Delivery Management. Відповідно він буде цікавий для тих, хто хоче розвиватись у цьому напрямі. Ми є тренерами окремого модулю, присвяченого дизайн-мисленню. На початку я зіткнулась із упередженням щодо дизайн-мислення, учасники його не розуміли. Спочатку навіть не приходили на лекції, оскільки вважали це непотрібним для себе. Але з часом ми розвіяли цей міф і пояснили, що дизайн-мислення — це про вирішення комплексних проблем і ним варто володіти, щоб якісно вирішувати задачі не тільки на проєктах, а і в особистому житті. 

Ти також маєш відзнаки «Digital Strategy & Experience Design (DSED) Practice Top Contributor» та «Digital Engagement Practice (DEP) Superior Contributor». Розкажи про ці практики в EPAM і що саме ти робиш в рамках цих практик?

Ці практики включають в себе декілька експертиз — дизайн, mobile-розробка та front-end. А якщо казати про відзнаки, то їх я отримала за позапроєктні активності, які були спрямовані на покращення загальної роботи та колаборації між людьми в рамках цих практик. Сюди як раз можна віднести участь у створенні RM Crash Course, про який ми говорили раніше, кураторство дизайн-напряму в EPAM University, а також менторство в інших навчальних програмах і тренінгах. Можна сказати, що все, що відбувається поза проєктом, не залишається непоміченим і відзначається компанією.  

Наостанок поділись, будь ласка, своїми цілями на майбутнє.

Складне питання для мене. Зараз дуже важко щось планувати навіть на найближче майбутнє. Тому поділюсь планами в напрямі навчання, які я хочу реалізувати наступного року. По-перше, мені б хотілося створити продукт нового рівня — внутрішню дизайн-лабораторію (курс від EPAM University), який ми з колегами хочемо провести разом із усіма українськими локаціями EPAM. Це новий виклик, але я впевнена, що все вдасться. По-друге, це розробка нових продуктів і рішень для дизайнерів в EPAM. Нещодавно мені запропонували приєднатись до центру компетенцій. Це дозволить мені комунікувати з дизайнерами по всій компанії і завдяки цьому дізнатись більше про їхні потреби в навчанні та зростанні. Бачу в цьому гарну можливість для створення нових цікавих продуктів. Третім пунктом відзначу свою особисту потребу в навчанні, а саме — в підвищенні кваліфікації. Маю бажання створити окрему експертизу для проведення досліджень, які є першочерговими в розробці дизайну. Моя мрія - розвиватися в цьому напрямку та допомагати розвиватися іншим спеціалістам. 

Підписатися на новини

Чудово! Ми вже готуємо добірку актуальних новин для вас :)

Вибачте, щось пішло не так. Будь ласка, спробуйте ще раз.

* Обов'язкові поля

*Будь ласка, заповніть обов’язкові поля

Вакансії EPAM Ukraine у Київ | Львів | Харків | Дніпро | Вінниця | Івано-Франківськ | Одеса | Чернівці | Хмельницький | Рівне | Ужгород | Тернопіль | Луцьк за напрямком Java | JavaScript | .NET | DevOps | Experience Design | Software Testing | Business Analysis | Python| Big Data | Mobile | Solution Architect | Ruby on Rails у містах за напрямком Java вакансії Київ | Java вакансії Харків | Java вакансії Львів | Java вакансії Вінниця | Java вакансії Одеса | Java вакансії Івано-Франківськ | Java вакансії Чернівці | Java вакансії Хмельницький | Java вакансії Рівне | Java вакансії Ужгород | Java вакансії Тернопіль | Java вакансії Луцьк | JavaScript вакансії Київ | JavaScript вакансії Харків | JavaScript вакансії Львів | JavaScript вакансії Вінниця | JavaScript вакансії Одеса | JavaScript вакансії Івано-Франківськ | JavaScript вакансії Чернівці | JavaScript вакансії Хмельницький | JavaScript вакансії Рівне | JavaScript вакансії Ужгород | JavaScript вакансії Тернопіль | JavaScript вакансії Луцьк | DevOps вакансії Київ | DevOps вакансії Харків | DevOps вакансії Львів | DevOps вакансії Вінниця | DevOps вакансії Одеса | DevOps вакансії Івано-Франківськ | DevOps вакансії Чернівці | DevOps вакансії Хмельницький | DevOps вакансії Рівне | DevOps вакансії Ужгород | DevOps вакансії Тернопіль | DevOps вакансії Луцьк